Utklassar index med klok förvaltning

02.02.2017
Privata Affärer har utsett Sparinvest Ethical Emerging Markets Value till årets Tillväxtmarknadsfond 2016 med motiveringen ”Stockpicking av undervärderade företag. Det är segerkonceptet för vinnaren av titeln Årets tillväxtmarknadsfond 2016”.

Enligt pressmeddelande från Privata Affärer är Årets Fond den största oberoende fondutmärkelsen i Sverige, vilket gör det extra roligt att få detta pris tycker vi på Sparinvest. Tidningen ställer hårda krav på kandidaterna och tittar på avkastning och risk under de senaste tre åren samt fondens tillgänglighet och att förvaltaren har varit densamma under hela perioden. 

Sparinvest Ethical Emerging Market Value är något så ovanligt som en etisk aktiv värdeinriktad fond som investerar på tillväxtmarknader.  Privat affärer skriver ”Sparinvest Ethical Emerging Markets Value har i skrivande stund stigit med drygt 27 procent under 2016, vilket är ca 6 procentenheter bättre än index. Förvaltarna Kasper Jacobsen och David Orr, tror på en positiv utveckling även under 2017.”

Läs hela artikeln

Uppdrag

Vårt uppdrag är att generera bästa långsiktiga avkastning med en stark tonvikt på risk. Grundat på en systematisk och objektiv inställning till investeringar – och ett stort engagemang.

 

Dataskyddspolicy   |   Cookie policy

Innan du fortsätter, var vänlig läs våra “Användarvillkor”. Tillgängligheten på våra produkter och tjänster är föremål för vissa begränsningar, produkter och tjänster kan vara undantagna i vissa länder. Copyright 2013 av Sparinvest S.A. - med ensamrätt.