Sparinvest Emerging Markets Corporate Value Bonds får fem stjärnor av Morningstar

21.11.2013
Tre år efter lanseringen har Sparinvest Emerging Markets Corporate Value Bonds fått sin första rating från Morningstar.
Glädjande nog fick den maximala fem stjärnor. Detta innebär att fonden är bland de 10 % bästa i Europa, i termer av avkastning. Fonden är i själva verket den fond som utvecklats bäst av samtliga konkurrenter i sin Morningstarkategori sett över tre år. 

En stor del av hemligheten bakom fondens starka utveckling sedan starten i september 2010 är dess investeringsprocess kring värdeobligationer på tillväxtmarknader. Denna investeringsprocess leder till en attraktiv portfölj bestående av företag på tillväxtmarknader med relativt låg skuldsättning, låg andel betalningsinställelser och som dessutom ger attraktiv avkastning. Samtliga dessa faktorer är viktiga för att uppnå god långsiktig avkastning. Fonden har givit en årlig avkastning på 7,4 % och slagit index med cirka 2,7 % årsvis.Uppdrag

Vårt uppdrag är att generera bästa långsiktiga avkastning med en stark tonvikt på risk. Grundat på en systematisk och objektiv inställning till investeringar – och ett stort engagemang.

 

Dataskyddspolicy   |   Cookie policy

Innan du fortsätter, var vänlig läs våra “Användarvillkor”. Tillgängligheten på våra produkter och tjänster är föremål för vissa begränsningar, produkter och tjänster kan vara undantagna i vissa länder. Copyright 2013 av Sparinvest S.A. - med ensamrätt.